Tăiatul porcului de Ignat
Brănenii gospodari au scos din sertare reţetele de la străbunici şi s-au apucat de treabă dis de dimineaţă. S-au pregătit din timp pentru Ignat, data la care conform tradiţiei, se sacrifică porcii din gospodăriile celor care au avut grijă peste an, ca animalele să fie bine crescute. Aşadar, suflarea din Predeluţ s-a adunat la Căminul Cultural, şi de la primele ore ale dimineţii gospodarii localităţii au aranjat totul ca la carte pentru a respecta aşa cum se cuvine obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarnă. Porcul a fost pregătit de cei mai pricepuţi bucătari din zonă. După tranşare porcul a ajuns pe mâinile specialiştilor din bucătărie. Gospodinele au muncit mult şi la pâine sau cozonaci pe care le-au pregătit în cuptorul din curte. Toată lumea aşteaptă acum cu nerăbdare să se bucure de bucate şi mai ales să desfacă darurile pe care le vor primi în Ajun.
Tăiatul porcului de Ignat de mixtvro